Čaj od kamilice pomaže vam smršaviti!

Nije čudotvoran, ali pomaže i olakšava borbu protiv tvrdoglavih kilograma

Kamilica je jedna od najpoznatijih ljekovitih biljaka koja se još od davnina koristi radi pozitivnih i blagotvornih utjecaja na ljudsko tijelo. Danas, možda više nego ikada prije, sve se više koristi u prirodnim tretmanima za razne tegobe.

Ono što možda niste znali jest da vam kamilica može pomoći i da lakše, brže i uravnoteženo mršavite (i istovremeno vam pomoći umanjiti probleme kao što su akutna menstrualna bol, reuma i nesanica).

Međutim, nemojte sada misliti da je čaj od kamilice čudesni lijek za mršavljenje, takvo nešto ne postoji, ali vam može poslužiti kao pomoć u zdravoj ishrani, uravnoteženom načinu života i postizanju zdrave težine.

Bogat kalcijem, magnezijem, kalijem i vitaminom A, čaj od kamilice zaista može biti važan saveznik u mršavljenju.

Pripremite napitak od kamilice
Kod čaja od kamilice važna je doziranost. Čaj ne smije biti prejak (previše čaja/premalo vode/predugo čaj stoji u vodi) jer biste mogli osjetiti težinu u želucu, mučninu i vrtoglavicu. Za šalicu čaja dovoljna je žličica suha cvijeta. Kamilicu ne kuhamo, već samo prelijemo vrućom vodom.

Čaj možete piti hladan ili topao, ovisno o želji, no nemojte ga zasladiti šećerom. Ako nešto već morate koristiti neka to bude med (kojeg smijete dodati samo u hladan ili mlaki čaj jer se inače gubi najvrednija hranjiva svojstva). Možete dodati i malo soka od limuna, za dodatan okus, ali i ubrza sagorijevanje masnoća. Limun je bogat vitaminom C i sadrži supstance koje ubrzavaju i stimuliraju metabolizam.

Pripazite i na to da uz čaj od kamilice pijete i dovoljno vode. Nemojte prestati piti vodu – svejedno vam je potrebno barem litra i pol vode dnevno uz čaj od kamilice.

Pijte čaj od kamilice prije svakog glavnog obroka
Ako zaista želite osjetiti povoljan utjecaj čaja od kamilice na svojoj kilaži, pijte ga prije svakog glavnog obroka. Osim što ćete se tako brže osjećati sitima pa ćete manje pojesti, čaj od kamilice stimulira probavne sokove koji će pomoći da bolje razgradite hranu.

Kamilica umjesto nezdravih pića
Mnogi neće biti sretni što moraju mijenjati sokove i energetska pića čajem od kamilice, ali ako želite smršaviti to morate učiniti. Čaj od kamilice pomaže i izbacivanje toksina iz tijela, te višak vode iz tkiva (jer je bogat kalijem) što znači da vam celulit više neće biti toliko vidljiv.

Čaj prije spavanja
Čaj od kamilice dobro je popiti prije spavanja jer će vam pomoći umiriti tijelo te se kvalitetnije naspavati. Manjak sna ili loša kvaliteta sna poremećuju proizvodnju inzulina i druge hormonalne procese koji mogu dovesti do debljanja ili vam otežati napore za smršavite.

Čajem protiv stresa
Kamilica će pomoći i kada se osjećate napeto, anksiozno ili pod stresom. Stres ima jako negativan utjecaj na vaš hormonalni sistem i izaziva nakupljanje masnih naslaga, osobito onih oko područja želuca koje su najopasnije. Smanjenje stresa uz pomoć čaja od kamilice pomaže uravnotežiti razine hormona stresa i smršaviti.

Pomaže u probavi
Osim što pomaže sagorijevati masne naslage i riješiti se viška vode iz tijela, čaj od kamilice ima povoljan utjecaj i na oblikovanje vašeg tijela. Redovito uzimanje čaja od kamilice pomaže probavi i rješava probleme kao što su loša probava, zatvor ili usporen rad crijeva. U stvari, svi ovi procesi usporavaju napore tijela da se riješi toksina, a s njima i masnoća.

Kamilica pomaže bolju probavu, a uskoro ćete vidjeti i da kile nestaju. No, podsjetimo još jednom – kamilica sama po sebi neće pomoći – vi ipak morate voditi računa i o prehrani i kretanju. Ali ona će zato pomoći ubrzati i olakšati proces mršavljenja, a u borbi protiv tvrdoglavih kilograma, svaka je pomoć dobrodošla!

Oplemenite svoje osnovne namirnice odličnim blagim carry začinom koji jelu daje posebnu teksturu

face