3 čaja za vitkost - Zeleni, Pepermint i Ruža

Poznato je da samo jedna šalica čaja može pomoći u prevenciji srčanog udara, artritisa, bolesti zubi i nekih vrsta raka.
Kao drugo najpopularnije piće na svijetu, čaj je odličan izbor da što prije dođete do željene vitkosti. Dokazano je da neke vrste čajeva mogu pomoći u mršavljenju, pospješiti zdravlje cjelokupnog sistema i produžiti vaš život.

Čaj od peperminta

Istraživanja su pokazala da čaj od peperminta ubrzava rad probavnog sistema i pospješuje potrošnju kalorija. Ublažit će probavne smetnje kao što su nadutost, grčevi u trbuhu, plinovi i zatvor. Također će povećati sportsku izdržljivost.

Zeleni čaj

Naučnici su dokazali da zeleni čaj ubrzava metabolizam i može pomoći da dnevno potrošite dodatnih 70 kalorija, a da ne radite apsolutno ništa. Zeleni čaj je odličan izvor antioksidanata koji će pospješiti sagorijevanje masti.

Čaj od ruže

Ovo je jedna od najstarijih vrsta čaja. Pospješit će rad jetre i oslobađanje toksina iz tijela. Odličan je izvor vitamina A, C i E koji se bore protiv infekcije. Čaj od ruže će spriječiti nastanak probavnih smetnji i pospješiti sagorijevanje masti.

(MOJEzdravlje)

Oplemenite svoje osnovne namirnice odličnim blagim carry začinom koji jelu daje posebnu teksturu

face